25 април, 2024

Отборът на Mercedes-EQ във Формула Е и Модис, официален инженерен партньор на екипа, спечелиха световните титли в 7-мия сезон на ABB FIA Formula E, както при конструкторите, така и при пилотите.

Целият шампионат се оказа изключително динамичен и напрегнат, а последният кръг в Берлин през отминалия уикенд не бе изключение. След неуспех в първия старт на надпреварата в събота, усилията на отбора бяха възнаградени. Така в неделя Mercedes-EQ завърши втория си сезон в надпреварата с изцяло електрически автомобили с първи места в индивидуалното и в отборното класиране.

“Нямам думи!” – сподели Ник де Врайс, най-младият шампион в историята на Формула Е – “това беше един много предизвикателен сезон с възходи и спадове в представянето ни, а всичко се реши в последното състезание. Доволен съм, че успях да спечеля шампионата. Направихме отличен старт, поддържахме много добро темпо и се радвам, че успяхме да спечелим не само в индивидуалното класиране, но сме шампиони и в отборната надпревара. Екипът ни работи изключително усърдно през изминалия сезон и за нас тази титла е напълно заслужена.“

Освен новините покрай световния шампионат през този уикенд, Модис и отборът на Mercedes-EQ във Формула Е обявиха и победителя в глобалната кампания “Lead the Charge: Твоята кариера на стартова позиция”. В нея се включиха над 2000 кандидати с технически и инженерен опит от 66 държави. Mercedes-EQ и Модис избраха талантливия късметлия, който ще се присъедини към отбора за осмия сезон в световния шампионат ABB FIA Formula E. Името му е Шреяс Раман.

В началото на юни, Модис и отборът на Mercedes-EQ във Формула Е обявиха своята кампания в търсене на талантлив специалист с технически опит, който да получи уникална възможност. С кампанията “Lead the Charge: Твоята кариера на стартова позиция” Модис започна търсенето на мотивиран и амбициозен талант, който да работи рамо до рамо с ръководителя на отбора на Mercedes-EQ във Формула Е, Иън Джеймс, в продължение на един състезателен сезон.

Шреяс Раман бе обявен за идеалния кандидат и победител в кампанията. Той е студент, последна година в своята специалност – Бакалавърска степен по Механо инженерство в Университета в Йейл – и още през тази година ще се присъедини към екипа на Mercedes-EQ, световен шампион в 7-мия сезон на Формула Е. Шреяс вече има опит в моторните спортове, тъй като е участвал във Формула 4 в САЩ, работейки по първата изцяло електрическа кола на Йейл за хибридно състезание от Formula сериите, и където се отличава с първа награда за своите умения по управление на проекти.

Страстта на Шреяс към моторните спортове, и най-вече към иновациите в електрическите коли, е видна още на първи етап в подбора, в който той споделя:

“Когато научих за Lead the Charge, знаех че веднага трябва да участвам. Възползвам се от всяка възможност да изградя кариера в сферата, в която се пресичат моторните спортове и електрическото задвижване, и вярвам, че това е бъдещето. Възможност като тази се появява веднъж в живота, а шансът, който получих от отбора на Mercedes-EQ във Формула Е, е нещо, което отдавна търся и от което ще се възползвам докрай.”

Опитните екипи на Модис по подбор на таланти в технологичния сектор в цял свят управляваха процеса с няколко етапа на интервюта. Като част от него, 1200 участници се включиха в сесия на живо с Иън Джеймс, в която той разказа повече за тази възможност и за бъдещето на Формула Е. След това екипите на Модис подбраха 10 кандидати, които бяха поканени за предизвикателство – виртуална симулация на задача, в която те трябваше да проявят способностите си за работа в екип, комуникация и аналитични умения при решаването на проблем. Само трима от тези десет кандидати успяха да достигнат до финалния етап.

“Кампанията постигна огромен успех” – сподели Ян Гупта, Президент на Модис. “Щастливи сме, че толкова много таланти от цял свят станаха част от тази прекрасна инициатива. Тя е доказателство за ентусиазма и вълнението покрай инженерството на електрически автомобили и подсилва вярването ни, че най-добрите таланти са ключът към устойчивото бъдеще в технологичния и инженерния сектор. Поздравления за Шреяс за избора му сред повече от 2000 кандидати, което е едно страхотно постижение.”

В края на тази година Шреяс ще започне своя 9-месечен стаж, като част от екипа на Mercedes-EQ във Формула Е в Бракли, Обединеното Кралство – сърцето на моторните спортове в страната. Той ще има възможност за редица международни пътувания, както и шанса да бъде част от екипа по време на състезателните уикенди в цял свят, както и да разбере какво стои зад един успешен отбор във Формула E.

“Вълнувам се, че през следващия сезон Шреяс ще бъде един от нас”, споделя Иън Джеймс, който е начело на отбора на Mercedes-EQ във Формула Е. “Това бе едно трудно за вземане решение предвид изключителното ниво и подготовката на всички кандидати, както и тяхното влечение към технологиите и моторните спортове. По време на кампанията Модис доказа силната си експертиза в подбора и достъпа си до таланти на глобално ниво. Това ни помогна да привлечем възможно най-добрите таланти.”

За да отличи екипите, които стоят зад успеха на пилотите, 7-мият сезон на Формула Е завърши с признание към най-добрите инженери сред всички Формула Е отбори и с наградата „Инженер на годината“, връчена от Модис. През този сезон с нея се отличи Джереми Коланкон от ROkiT Venturi Racing.

В свят на все по-голяма близост между ИТ и инженерните науки, Модис е един от пионерите в т.нар. Smart Индустрия. Компанията разполага именно с експертиза в ИТ и дигиталните инженерни решения, които ускоряват иновациите и дигиталната транформация. Комбинацията от предлаганите от Модис услуги Tech Consulting, Tech Talent Services и Tech Academy Solutions позволява на бизнесите от различни индустрии да прогресират, да растат и да подобряват своята дейност.

Компанията е част от Adecco Group, световен лидер в HR услугите и част от списъка Fortune Global 500 с най-големите компании по света.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,