19 април, 2024

Очаквайте в DevStyleR интригуващото интервю с Ангел Митев, CEO & Practice Principal Transportation & Logistics и Евлоги Георгиев, COO & Practice Principal FinTech & Banking в Sciant. Лидерите на технологичната компания застанаха пред камерата и разказаха за ключовите детайли от развитието на Sciant, която съвсем наскоро попадна в престижната класация FT 1000 за Европа. 

Ангел e сериен IT предприемач и активен участник в изграждането на IT екосистемата в България. През 1995 г. основава първата си компания, WizCom, в последствие придобита от VMware през 2007. Ангел е съосновател на Xentio, където работи с Uber за старта на центъра за разработка на софтуер на компанията в България, както и на компанията за обработка и съхранение на големи данни MammothDB, придобита от MariaDB през 2017 г. През 2016 г. съосновава Sciant. 

Евлоги започва да се занимава с програмиране още от 6 клас, като в Математическа Гимназия Антим I е част от 3-членния отбор на града по Информатика. Първата му работа в ИТ сферата е в Падуа, Италия през 1998 г., а през 2000-2005 г. работи като контрактор в Hewlett-Packard. През 2005 г. се прибира в България и основава собствена компания. През 2016 г. съосновава Sciant заедно с Ангел Митев и други съмишленици. 

В разговора ни ще видите:Кои са крайъгълните камъни в прогреса на технологичната компания, така че да достигне до над 100 членове на екипа, след като е стартирала с 12? Каква е ролята на изграждането на фирмена култура в разрастването на компанията? Какви продукти предлага и какви технологии използва, какви са предизвикателствата пред работата с разнородни икономически сектори, както и множество други детайли, биват разкрити в разговора ни с Ангел Митев и Евлоги Георгиев. 

Очаквайте интервюто на сайта на DevStyleR, в Youtube, както и по социалните мрежи! 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author