26 април, 2024

Adecco Group официално обяви, че придобива компанията AKKA Technologies и обединява бизнеса ѝ с този на Modis, превръщайки се във водеща сила на пазара на R&D и дигитални инженерни услуги в световен мащаб. Сделката се оценява на 2 милиарда евро и се очаква да засили влиянието на Адеко Групата и мащаба на предоставяните технологични решения и услуги чрез трите основни глобални бизнес единици, сред които е Modis.

Обединявайки своите усилия, AKKA Technologies и Modis ще имат в екипа си над 50,000 инженери и дигитални експерти с опит в бързоразвиващи се сектори, като автомобилната, софтуерната и технологичната индустрии. Сливането на бизнесите ще предостави и повече възможности и по-добри условия за кариерно развитие за представителите на двете организации.

С този ход бизнесът ще разполага с още по-голяма експертиза в иновациите, ще може да предоставя по-голямо портфолио от цялостни технологични решения, като ще се повиши способността на Modis и AKKA Technologies да отговарят на растящия пазар в т.нар.“Смарт Индустрия.

Очаква се процесът по сливането на двете компании да завърши официално през първата половина на 2022г.

Изключително сме щастливи да съобщим за обединението между AKKA Technologies и Modis. Заедно с нашите глобални бизнеси в сферите на човешките ресурси и развитието на таланти изграждаме и световен лидер в технологиите и дигиталните инженерни услуги. Той ще се превърне в доверен партньор на водещи международни компании, който ще отговори на нуждите на организациите в процесите на дигитална трансформация с фокус върху Смарт Индустрията“ – коментира Ален Дехаз, Президент на Adecco Group. „Направихме решаваща стъпка напред към оправдана инвестиция, която ще допринесе за по-високите финансови резултати на групата ни и ще донесе повече стойност за нашите акционери. Бизнесите на двете компании се допълват взаимно, като ги обединява предприемаческата култура, насочена към новите технологии и развитието на таланти. Също така, виждаме огромен потенциал AKKA Technologies и нейният екип от инженери да открият нови възможности за надграждане на своите умения и услуги, като част от семейството на Adecco Group.

Мауро Ричи, Председател на борда на директорите и Изпълнителен директор на AKKA Technologies заяви: “Това е повратна точка в развитието на AKKA, тъй като обединението ни с Modis ще позволи да се насочим към второто място на пазара в Смарт Индустрията в световен мащаб. Клиентите ни непрекъснато се нуждаят от нови технологии и иновации, а това изисква от нас постоянно да се развиваме, за да работим заедно в дългосрочен план. Вярвам, че Modis е точният партньор за нас, с когото заедно да напишем нова страница в историята ни. Също така вярвам, че сливането на бизнеса ни ще даде достъп на нашите инженери до още по-голямо поле за изява и развитие на уменията.

Отбелязваме огромно постижение и решаваща стъпка напред по пътя ни към лидерството в Смарт Индустрията, където ИТ и инженерните технологии заедно се превръщат в един дигитален и свързан свят. С нетърпение очакваме да започнем съвместната си работа с AKKA Technologies, събирайки на едно място отличната им репутация на пазара на инженерни услуги с огромната експертиза на Modis в дигиталните решения. Заедно ще можем да отговорим на все по-комплексните нужди на нашите клиенти по отношение на тяхната дигитална трансформация. Имаме амбицията да сме начело на пазара, предоставяйки най-иновативните услуги и технологии за нашите клиенти и партньори. Убеден съм, че заедно ще създадем едно по-устойчиво и умно бъдеще“ – коментира Ян Гупта, Президент на Modis, който ще бъде начело и на новия обединен бизнес на двете компании.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author