21 юли, 2024

Обявени са победителите в класацията на Career Show Index “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които всекидневно инвестират лично време и усилия за да развиват потенциала на сектора и заетите в него.

Класацията на Career Show Index се определя от изцяло публични номинации и гласуване. Всеки желаещ имаше възможността да номинира и подкрепи личността, която го вдъхновява и служи за пример с професионализма и добрите си практики. Проектът на Career Show получи близо 350 номинации, сред които директори на ИТ компании, основатели на ИТ стартъпи, ИТ иноватори, лектори, обучители и др. Общо над 16 000 гласа определиха кои са най-влиятелните ИТ личности в България.

“Поздравяваме всички класирани сред 100-те най-влиятелни ИТ личности в България. Техните постижения доказват, че българските ИТ специалисти са на световно ниво. Щастливи сме, че чрез класацията на Career Show Index можем да поощрим добрите примери и да дадем заслужено признание на всички, които всекидневно допринасят за развитието на ИТ индустрията у нас и вдъхновяват хиляди хора да ги последват в тяхната мисия”, споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Сред най-влиятелните ИТ личности в България попадат Светлин Наков – съосновател на SoftUni; Саша Безуханова – Председател на Управителния съвет на Българския център на жените в технологиите; Тенко Николов – CEO на SiteGround; Хараламби Хараламбиев – съосновател на Точка 2 и Момчил Кюркчиев – съосновател на Leanplum.

Всички победители, подредени по азбучен ред, можете да видите тук.

Класацията “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности” е инициирана от организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе на 19 и 20 май изцяло онлайн. По време на събитието всички участници ще могат проактивно да се свържат с над 50 от най-добрите компании, предлагащи ИТ позиции, и да разберат повече за актуалните им кариерни предложения. В допълнение през двата дни на събитието участниците могат да се присъединят към наситена програма от интерактивни дискусии и уъркшопи, водени от доказани експерти от компании като Microsoft, Google, Financial Times и Gameloft,  ИТ позиции,

Участието в събитието е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация тук.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,