19 април, 2024

Apple представи изцяло нов iMac с по-компактен и тънък дизайн от 11.5 милиметра. Новообявената машина е задвижена от популярния M1 чип, а също така разполага с 24 инчов 4,5K Retina дисплей, 11,3 милиона пиксела, 500 нита яркост и над милиард цветове.

Новият iMac се присъединява към моделите, задвижвани от M1, също като MacBook Air, 13 инчовия MacBook Pro и Mac mini, и е още една стъпка напред в продуктите с „епълски“ процесори.

Други интересни параметри, описани в блога на компанията са 1080p FaceTime HD камерата, микрофони със студийно качество и звукова система с шест високоговорителя. Новост в производството на iMac е също, че това е първият модел, който включва Touch ID.

Комбинирайки мощността и производителността на M1 и macOS Big Sur, приложенията стартират с невероятна скорост, ежедневните задачи се чувстват невероятно бързи и плавни, а взискателните натоварвания като редактиране на 4K видео и работа с огромни изображения са по-бързи от всякога,“ казват от компанията.

M1 е гигантски скок напред за Mac и днес сме развълнувани да представим изцяло новия iMac, първият, проектиран около пробиващия чип M1“, казва Грег Джосвяк, старши вицепрезидент на Apple за Worldwide Marketing. „С впечатляващия си дизайн в седем зашеметяващи цвята, завладяващия 4.5K Retina дисплей, най-добрата камера, микрофони и високоговорители, съществували някога в Mac, и Touch ID, съчетани с невероятната производителност на M1 и силата на macOS Big Sur, новият iMac извежда всичко, което хората обичат в iMac, на съвсем ново ниво.

Продажбите стартират от 30 април, а повече за най-новия iMac можете да прочетете в блога на Apple.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author