27 април, 2024

Димитър Митев е Senior Software Engineer в BULPROS. Прочетете неговото интервю за DevStyleR по случай влизането му в класацията за ТОП 20 софтуерни специалисти от проучването ни “ТОП Софтуерните Компании”.

Какво е усещането да сте сред водещите в тази класация?

Чувството е страхотно, доста мотивиращо в старта на новата година. Така изпращайки една доста шантава 2020 г., все пак се получава едно много приятно и готино признание в ИТ сектора и поради тази причина чувството е страхотно, тъй като въпреки всичко което се случи през 2020 г. това е нещо, което оставя много хубав спомен за 2020 г. и доста ме мотивира за 2021 г..

Кои са задължителните качества, които един специалист във Вашата професия трябва да притежава?

Задължително според мен трябва да се кефи на новите технологии и на технологичните решения. Трябва да бъде адаптивен и да не спира да се учи, тъй като нещата в ИТ сектора се променят доста бързо и човек трябва да може да се нагажда бързо, и да успява да бъде в крак с най-новото.

Имате ли златно правило, което прилагате в работата си?

Имам, да. Аз се старая винаги да бъда част от екипа, тъй като решенията, които предоставяме са винаги екипни. Старая се да бъда в крак с него, а не самостоятелна единица.

Кои са най-добрите начини за справяне с предизвикателствата?

Като се изправим пред предизвикателствата. Тези проблеми са там, за да бъдат решавани и тяхното отлагане само натоварва нас с времето, така че когато има предизвикателства просто се изправям пред тях и те трябва да бъдат решени.

Съвет към стартиращите във Вашата професия? Как се става успешен в ИТ сектора?

Няма лесно начало. Всяко начало е трудно, но с достатъчно учене, с нужно време и усилия нещата се постига. Разбира се, по-трудно в началото, защото трябва да се набере скорост, но в един момент като се натрупа една солидна база от знания, върху които да се стъпи нещата стават доста по-лесни. И за мен така, сериозното учене и сериозната работа са основни показатели за успех в сектора.

Какво си пожелавате в професионален план за годината?

По-интересни предизвикателства!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author