19 април, 2024

Като част от анкетата “Заплатите в софтуерния бранш 2021”, DevStyleR попита участниците дали биха се съгласили на намаляване на заплащането, в случай на такава необходимост от страна на компанията. Ето и какво отговориха те.

На първо място най-много разработчици са посочили, че биха разрешили компанията да намали тяхното месечно възнаграждение, но с преговори за намаляване и на друго – работното време. Този отговор изглежда логичен и води с 33.7%.

След това, с 30.9% се наместват и разработчиците, които отбелязват “Не, ако някой го изиска от мен, ще напусна”.

Третото място, с цели 26.3%, принадлежи на по-благосклонните специалисти, които имат желание да помогнат на компанията. Те посочват, че осъзнават трудните времена, в които живеем, и по тази причина са склонни на намаляване с между 0% и 10%.

Четвърти се класират и най-благосклонните. 4.6% от попълнилите анкетата посочват, че са изключително доволни от работата си, искат да помогнат на компанията в труден момент, затова могат да намалят заплатите си с между 10% и 30%.

4.4% от участниците не са съгласни с нито един от вариантите и задават опцията “Друго”.

Важно е да се отбележи също, че интересът на разработчиците и ИТ специалистите към “Заплатите в софтуерния бранш 2021” е дотам, че до момента имаме над 10 000 участници. Това означава и че процентите са една добра извадка за сектора.

Не забравяйте, че все още можете да споделите мнението си по всички въпроси в проучването и да спечелите страхотни награди!

Не пропускайте и да се регистрирате безплатно за събитието „Заплатите в софтуерния бранш 2021“, което ще се проведе на 15 април! В него ще обявим резултатите от едноименното проучване и ще ги коментираме с водещи специалисти от ИТ сектора.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author