20 юли, 2024

Тази неделя, 28.03.2021, стартира V-ти кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт.

Патрони на предстоящия МАРАТОН са проф. д-р Инж. Сотир Сотиров, Заместник ректор в Университет “Проф. д-р Асен Златаров” Бургас и Димитрина Тодорова, директор на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, Бургас.

Класирането в изминалия IV-ти кръг е: I – Мартин Копчев (Габрово), II – Виктор Кожухаров (Русе), III – Емил Инджев (Русе). Класирането при младежите е: I – Веселин Маркович (Варна), II – Георги Илиев (София), III – Борис Ангелов (София).

Специалните награди от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio след края на IV-ти кръг получават – Михаил Михалев (Габрово), Биляна Инджева (Русе), Даниел Трополинов (Велико Търново). Предстоящият V-ти кръг е от типа „МАРАТОН“ – започва на 28.03 (неделя) и завършва на 18.04 (неделя).

От името на преподаватели и студентите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ искaм да поздравя участниците в поредното издание на CodeIT. Бъдете устремени и не се отклонявайте от голямата цел да станете добри специалисти. Искам да изкажа и най-искрената си подкрепа на организаторите на това вдъхновяващо състезание и да им пожелая все така упорито и сърцато да подкрепят мислещите млади хора в IT областта.“ – се обърна към състезателите проф. Сотир Сотиров

Истинските създатели на технологии днес са предизвикани да стартират процеси на жизнена промяна в ежедневието на човечеството. Аз съм сигурна, че повечето от тях са сред вас – целеустремени и работещи усилено в сферата на програмирането. Надявам се да вплетете човешките ценности в програмираните си творения и да построите дигиталната трансформация на света в рамките на жизнения си път. Това е голяма отговорност, но и невероятно креативна и уникална възможност пред вашите поколения.“ – допълни Димитрина Тодорова.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author