19 април, 2024

AOC разширява своето портфолио и показа два нови хедсета: AOC GH200 и GH300, които ще са налични от май 2021 г.

Слушалките с микрофон споделят еднаква елегантна конструкция и предлага отстраняващ се микрофон и 50 мм говорители. И двата модела са снабдени с оплетени кабели с дистанционно управление на тях и са представени в привлекателен дизайн (с акценти в цвят на оръжейна стомана за GH200 и червен за GH300). GH200 предлага стерео звук и се свързва посредством 3.5 мм жак, а по-луксозният модел GH300 осигурява допълнително 7.1 виртуален съраунд звук (само за PC), USB конектор и RGB светлинни ефекти.

Пространственият звук позволява на играчите да разкрият позициите на опонентите и да разберат пред какво са изправени, дори преди да го видят на екрана. В днешни дни, звуковият дизайн е много по-развит, което дава нужната звукова обратна връзка.

За да осигурят на геймърите нужното за вдигането на нивото на техния арсенал, новите модели GH200 и GH300 на AOC са снабдени с 50 мм неодимови говорители, които предлагат честотна характеристика от 20
Hz – 20 kHz и импеданс от 32 Ω (±15%) за оптимално качество на звука. Геймърите ще оценят и свалящия се boom микрофон, с който да комуникират с техните партньори в играта или във VoIP софтуер като Discord/Teamspeak. Многопосочният микрофон може да бъде настроен оптимално за комфорт и необходимото ниво на звука. Той покрива честотна лента от 100 Hz – 10 kHz, което отговаря на тази на човешкия глас, като същевременно филтрира шума в много ниските и много високи честоти, за да осигури чисто аудио и качество на речта.

Благодарение на дизайна с диадема, всички външни звуци като шумните вентилатори на компютъра или шума от улицата са изолирани, а наушниците от кожа с мемори пяна осигуряват удобна продължителна употреба. Защитната метална мрежа на говорителите гарантира издръжливостта на слушалките, а стоманеният плъзгач за настройка на височината повишава гъвкавостта за всеки размер глава и разпределя оптимално теглото върху нея.

AOC GH200 идва с 2 м оплетен кабел, както и с 3.5 жак и Y-сплитер, който позволява на потребителите да разделят конекторите за слушалките и микрофона, ако е нужно. Дистанционното на кабела позволява настройка на нивото, включване и изключване на микрофона. Играчите могат да използват Windows Sonic Spatial Sound за PC и Xbox.

AOC GH300 идва с 2 м USB кабел. С възможностите за 7.1 съраунд звук геймърите могат да посочат точно от къде идва звука в играта, което повишава шансовете им да реагират адекватно. По отношение на качеството на звука потребителите могат да възпроизвеждат аудио със студийно качество – 24 bit/96 Khz – и да получат възможно най-близко до реалността звучене в играта. За още повече персонализиране, металната мрежа на GH300 включва RGB светлини с 4 режима (дишащ, цикличен, статичен и изключен), които се контролират чрез дистанционното. На него присъстват още контроли за силата на звука и за включване/изключване на микрофона.

Светодиодът на свалящия се boom микрофон индикира дали той е заглушен, което улеснява ежедневната употреба и помага за избягване на нежелано заглушаване.

AOC GH200 и GH300 ще бъдат налични от май 2021 г. на препоръчителни крайни цени от съответно 79 и 109 лв. с ДДС.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author