27 април, 2024

Този месец се навършват 6 години от създаването на офиса на софтуерна компания Мусала Софт в Русе, който работи по национални и международни проекти за големи и мултинационални компании, сред които SAP, Experian, Deutsche Telekom, BMW, Commerzbank, IBM, Generali, DSK, Perkin Elmer, Attraqt, Гаранционен фонд. Екипите в града работят по мащабни проекти с Java технологии (JavaEE/Spring Framework, Hibernate, JPA) с монилитни архитектури, а при висока скалируемост и дистрибутираност – и с микросервизни архитектури. През годините са изградени локално самостоятелни екипи, работещи по .NET базирани проекти с технологии като .NET Framework, .NET Core, Entity Framework и др. Русенското ядро от QA експерти, част от корпоративното направление Quality Assurance, е фокусирано върху автоматизирано тестване със Selenium, SoapUI и др.

През март 2021 празнуваме 6-тия рождения ден на Мусала Софт – Русе виртуално, но както винаги – заедно. През изминалата година не само личният, но и бизнес светът преживяха стрес, сътресения, фалити. Мусала Софт имаше късмета благодарение на портфолиото си от клиенти и невероятни хора да оцелее. Нещо повече – да трансформира процеси, практики, комуникационни канали, да привлече нови клиенти и проекти и да постигне 30% ръст в оборота. Благодарни сме на всички, с които работим. Русе, честит рожден ден! Очакваме още колеги да се присъединят към нас в “Малката Виена” – реално и виртуално в режим „работа отвсякъде“!“ – сподели Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

Голяма част от служителите от екипа в Русе са възпитаници на Русенски Университет „Ангел Кънчев“ и ПМГ „Баба Тонка“ и активно участват в развитието на ИТ общността в района, научни проекти, локални ИТ събития и инициативи, олимпиади и състезания. Изградените партньорства между компанията и най-добрите русенски учебни заведения с обучения по математика, информатика и информационни технологии, осигуряват обмен на знания, студентски стажове в реална бизнес среда, работа по проекти, специализирани семинари и индивидуално развитие на таланта с основа в точните науки.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author