26 април, 2024

Apple обяви, че Apple Maps е актуализиран с VaccineFinder – сайт, управляван от Детската болница в Бостън, който предоставя информация за допустимостта и наличността на ваксини. Така хората ще могат да търсят близки пунктове за ваксинация в приложението, а сщо и да попитат Siri: „Къде мога да се ваксинирам срещу COVID?“. Към момента в Apple Maps се показват над 20 000 местоположения, като през следващите седмици ще бъдат добавени още.

Освен местоположението на местата, на които хората могат да се ваксинират, те ще виждат и работното време, информация и контакт на даденото място, център или пункт. С тази нова функция, Apple се присъединява към редица други тех компании, предлагащи повече начини за хората да проверят дали отговарят на условията за ваксинация, да намерят места, на които да се ваксинират, както и да си уговорят час.

Освен Apple, от Facebook също обявиха, че ще добавят информация за VaccineFinder към своя информационен център за COVID и ще показват на хората къде и кога ще могат да бъдат ваксинирани. Този информационен център, наличен в социалната мрежа, също така ще бъде разширен и до Instagram, а компанията работи и по правителствените и здравните WhatsApp чатботове. Чрез тях хората също ще могат да се регистрират за ваксини.

В помощта с информация за ваксинациите се включи и Google, които ще позволят на хората да използват Business Messages в Maps и търсачката на Google, за да се свържат с местни аптеки, собственост на компании от Albertsons, и да проверяват за наличност на ваксини, както и да записват час.

Същевременно Американското федерално правителство трябва да пусне свой собствен уебсайт за намиране на ваксини до 1 май и заяви, че по това време всички възрастни в САЩ ще имат право на ваксина. Досега са ваксинирани около 28% от тях с първа доза.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author