20 април, 2024

Не пропускайте утрешното издание на рубриката ни „На Живо“ – 18.03 от 15:00 на Facebook страницата на DevStyleR. Темата ни е интригуваща и представлява един от най-сериозните проблеми на днешното дигитално общество – „Фалш: Fake News, дезинформация, технологии и етика„. Наши специални гости са Доли Захариева – репортер и видеооператов в медията Модерна Враца, Георги Апостолов – Координатор на Националния център за безопасен интернет и Владимир Петков – CTO на A Data Pro, CEO на Identrics, съосновател на „Говори Интернет“ и лектор в СУ „Климент Охридски“. Бъдете с нас и задавайте своите въпроси!

Социалните мрежи предоставят голяма среда за изразяване и дори могат да се считат за еталон на свободния и демократичен изказ. Чрез тях ние се уведомяваме за света и от тях се генерира огромен поток информация. Но тя крие и друго острие, което по деликатен начин се просмуква сред обществата и нагласите – дезинформацията.

Това е може би сред най-сериозните проблеми на днешното информирано за всичко човечество – попадането на фалшиви новини, използването на фалшиви профилиботове и всякакви други механизми, така че да се разклати всеобщото мнение по важни въпроси или просто да се генерира трафик чрез огромни спам кампании с горещи заглавия.

Къде е етичната страна на тези технологични удобства, без които не можем да живеем? Какво може да се направи от технологична гледна точка и как би могъл да се регулира и редуцира този проблем, който разделя множество хора?

Бъдете с нас на 18 март от 15:00 ч. на Facebook страницата на DevStyleR, когато със специалните ни гости Доли Захариева, Георги Апостолов и Владимир Петков, ще говорим по темата “Фалш: Fake news, дезинформация, технологии и етика”!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author