20 април, 2024

Progress подарява 8 март – Международния ден на жената – като неработен на своите служители във всички държави, включително и в България. По този начин компанията отбелязва ролята и постиженията на жените в бизнеса и в обществото и заявява ангажираността си с осигуряване на равенство между половете.

„Много организации дават гласност на подкрепата си за приобщаването и осигуряването на многообразие на таланта в бизнеса, а в Progress активно правим конкретни стъпки в тази посока“, каза Мария Атанасова, старши директор „Човешки капитал“ в Progress и част от лидерския екип на компанията в България. „Подаряваме 8 март като неработен ден на нашите колеги, за да отпразнуваме заедно не само Международния ден на жената, но и създаването на работна среда в ИТ индустрията, в която всеки се чувства оценен и равнопоставен.“

Този месец Progress се включва в глобалната кампания #ChooseToChallenge, даваща възможност на всеки да заеме позиция срещу предразсъдъците и неравенството, свързани с половете. Компанията ще даде възможност на служителите си да се запознаят виртуално със Сам Кинг, член на Борда на директорите на Progress, и да научат повече за предизвикателствата и възможностите в кариерния й път.

В допълнение на активностите през март, Progress подкрепя жените в екипите си чрез осигуряване на редица ресурси като собствен безплатен детски център, гъвкаво работно време, програма за адаптиране към работа след майчинство, 100% изплащане на болнични и спортни активности за децата. Компанията осигурява и възможност за участие в инициирана от служители група за развиване на лидерския потенциал на жените.

От своя страна служителите на компанията често споделят знания и влизат в ролята на ментори в инициативи извън Progress с цел да помогнат на повече жени да преодоляват предизвикателствата пред себе си и да бъдат успешни. През 2020 г. компанията учреди фонд за стипендии „Жените в технологиите“ в Американския университет в България в размер на 12 500 щатски долара. Целта на фонда е да насърчи повече момичета да изберат ИТ за кариера.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,