25 април, 2024

Пазарът на криптовалути освен, че се превърна в световен феномен, то вече задминава и най-големите технологични компании. Стана ясно, че криптовалутите достигнаха стойност от 1.53 трилиона долара, докато Alphabet приключи петъчната търговска сесия с 1.41 трилиона.

Alphabet е третата по големина и стойност публична компания в САЩ, след Amazon и Apple, и достигна 1 трилион през миналия януари. Google, която е открита през 1998 г. поема 92.47% от световния трафик на търсене. И все пак крипто пазарът расте с по-бързи темпове от големите тех компании.

Отново акцентирайки на Google, то можем да кажем, че когато компанията е на 12 г. – 2010 г., нейната стойност възлиза на 200 милиарда. Знаем, че по това време дори не се говори за криптовалутите като явление, следователно те определено правят по-сериозен прогрес. За пример – през миналия март месец, когато пазарът се срина, то оттогава растежът на дигиталните валути е с 1 340%.

За Bitcoin остават едва около 10% скок или достигане до цена от 53, 680 долара, за да достигне пазарен размер от 1 трилион долара. Както знаем, а и наблюдавайки пазара, то това е съвсем близо и чака зад ъгъла. Може би е въпрос на няколко дни Bitcoin да покори още един връх, а може би е въпрос и на една, две години, Bitcoin сам по себе си да задмине и Google.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Author