20 април, 2024

Динко Русев е Engineering Director в Bosch ECS и има повече от 20 години опит в ИТ сектора. Той ни споделя и неговите възгледи за успеха в бранша, добрите практики и правила. 

Какво е усещането да сте сред водещите в тази класация?

За мен да бъда сред водещите в тази класация беше изненада, защото вашата медия една от признатите за най-обективни в сферата. Честно казано намирам това за голяма чест.

Кои са задължителните качества, които един специалист във Вашата професия трябва да притежава?

Задължителните качества, които един специалист в сферата трябва да притежава е да не се бои от новостите. В областта на технологиите новите неща се развиват всеки ден и не трябва да се уповаваме на наученото, а да сме способни да се гмурнем в новото без да ни е страх. Нови технологии ще има всеки ден – има ги сега, ще ги има и след нас. Трябва да не ни е страх да работим с тях, да ги опознаваме, да ги доразвиваме и да сме готови за следващите.

Имате ли златно правило, което прилагате в работата си?

Имам едно златно правило и в работата, и в живота и то е: „Няма да е все така“. Не трябва да приемаме нищо за даденост, не трябва да вземаме нищо твърде насериозно, особено себе си. Трябва да се подготвяме за утрешния ден. Трябва да бъдем готови за това, което ни чака зад ъгъла.

Кои са най-добрите начини за справяне с предизвикателствата?

За мен добрите начини за справяне с предизвикателствата е те да бъдат приемани като възможности. Всяко предизвикателство може да бъде най-големия успех и най-големия крах, така че от нас зависи да го превърнем в успех. Всяко предизвикателство, всяка ситуация носи възможности. Ние трябва да ги търсим, да се борим за тях и да успяваме наистина да яздим вълната, а не да я оставяме тя да ни удари.

Съвет към стартиращите във Вашата професия? Как се става успешен в ИТ сектора?

Стартирайте в сферата, ако това ви е на сърце. Човек трябва да работи и да прави всичко с желание, и в работата, и в живота си. Когато един професионалист влага и сърце, той може да се радва на постиженията си и да бъде успешен. Ако го избирате сферата на технологиите просто, защото е модерно или защото заплащането е по-високо, или по някакви други причини – тогава по-добре недейте. Правете го само, ако това е нещо, което обичате и е това, на което сте се посветили. Тогава успехът ви е гарантиран и вие ще се чувствате добре. В крайна сметка най-важното нещо за един човек е да бъде щастлив!

Какво си пожелавате за 2021 г.?

За новата 2021 година си пожелавам, първо, всички хора около мен и по целия свят да бъдат здрави, щастливи и да намерят себе си. В допълнение, да обърнем малко повече погледа си не към това как да направим нещата, а как да ги направим по-добре. Не е важно толкова да успеем, а да успеем по правилния начин.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,
Author