19 април, 2024

AWS и Бундеслигата обявиха три нови начина, по които използват машинно обучение, за да дадат по-задълбочена представа за действията на футболното игрище.

С колаборацията между AWS и Бундеслигата, феновете ще имат по-задълбочена представа за действията на терена. Новостите, или т.нар. Match Facts са – Най-притиснат играч, което подчертава колко често играчът във владение изпитва значителна ситуация на натиск по време на мач; Зони на атака, което показва на феновете къде любимият им отбор атакува и от коя страна на терена смята, че е най-вероятно да отбележи гол; и Средни позиции – Тенденции, които показват как промените в тактическата формация на даден отбор могат да повлияят на резултата от мача. Match Facts ще дебютират по време на 21-ия ден от първенството на 12 февруари 2021 г. с участието на РБ Лайпциг срещу ФК Аусбург. Феновете могат да виждат видеоклипове за всяка статистика, да четат блогове и да научат повече.

Всеки мач в Бундеслигата генерира данни, които могат да подобрят играта и да помогнат на феновете да разберат по-добре стратегиите на отбора и ние правим огромен напредък, като използваме огромното количество данни в архивите ни и от текущите игри на нашата лига, за да разработим и въведем нови Факти за мача. Разширената статистика, която създаваме с AWS, дава на феновете още по-дълбока оценка за начина, по който се играе играта“, каза Андреас Хейдън, изпълнителен вицепрезидент на Digital Innovations за DFL Deutsche Fußball Liga GmbH. „Заедно с AWS предоставяме нова перспектива за това, което се случва на терена, и предлагаме нов и ангажиращ начин за феновете да следват любимите си отбори.“

Повече по темата може да прочетете в оригинален английски на DevStyleR.IO.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author