20 април, 2024

Apple е на път да влезе в света на криптовалутите, като създаде за себе си нова възможност за растеж. Производителят на iPhone ще развие своя Apple Wallet в крипто борса, съобщават от RBC Capital Markets. Компанията вижда ясна възможност да предложи механизъм за покупко-продажба на криптовалути – ход, който ще доведе до незабавно спечелване на пазарен дял.

Компании като Square и PayPal, заедно с Coinbase, валидират модела на обмен като реален бизнес. Това, което би било в полза на Apple е, че компанията има силна екосистема за сигурност, което определено ще послужи в полза в очите на потребителите.

PayPal се покачи с 40%, откакто обяви, че ще позволи на клиентите да купуват и продават криптовалути директно от техните сметки. Също така знаем какво се случи с Tesla в понеделник и как се отрази на пазара – цената на акциите на производителя на електрически автомобили нарасна с 1,3%, а самият биткойн скочи с 16%. Решението на Apple е напълно логично и можем да очакваме повече от Big Tech компаниите да се ангажират с криптовалути.

Докладът на RBC дори предполага, че Apple може да привлече потребители към услугата, като купи 1 милиард долара в биткойн, подобно на Тесла. Анализаторът на RBC Мич Стивс заяви, че подобна инициатива ще изисква ограничени разходи за научноизследователска и развойна дейност от Apple с потенциал за събиране на над 40 млрд. долара годишни приходи.

Включването на Apple в криптовалутите също може да направи САЩ лидер в крипто индустрията през следващите десетилетия, което ще допринесе за интегрирането на биткойните и ще даде основания за държавна подкрепа  на криптовалутите.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author