7 октомври, 2022

Георги Янчев се присъединява към екипа на българската софтуерна компания Хаос Груп (Chaos Group) като Главен финансов директор (CFO), стана ясно днес. Опитът и експертността му ще подкрепят управлението на компанията в ключов момент, когато Хаос Груп продължава да развива портфолиото си от технологии за компютърна графика и да затвърждава позициите си на световен лидер в този сектор.

Георги Янчев има дългогодишен опит в корпоративните финанси, финансовия контрол и управлението на риска, както и във финансовия одит, преструктуриране и развитие на финансови екипи и др. През 2019 г. той е отличен с престижната награда CFO на годината в категория “Малки и средни предприятия” за постиженията си като Групов финансов директор в Software Group.

В ролята си на финансов мениджър в различни компании през последните 13 години той е работил по проекти за развитие на корпоративни стратегии и фирмено преструктуриране, оптимизиране на процесите и ресурсите, международна експанзия, процеси по сливане и придобиване и др. Освен в сферата на технологиите, Георги Янчев има опит и в сектори като финансови услуги, енергетика, производство, търговия, транспорт и логистика, строителство и недвижими имоти, холдингови структури и др.

Георги Янчев е израснал в Смолян и е възпитаник на Райковската гимназия в града (ППМГ „Васил Левски“). Завършил е Бизнес администрация, финанси и счетоводство в Американския университет в България. Преминал е множество допълнителни квалификации в сферата на бизнес управлението.

Хаос Груп e българска компания, световен лидер в технологиите за компютърна графика, с офиси в София, Прага, Лос Анджелис, Токио и Сеул. Основният екип на компанията работи в София и включва 320 професионалисти в сферата на информационните технологии, компютърната графика, търговията и маркетинга.

Тагове: , , , , , , , , , , ,