24 февруари, 2024

За трета поредна година Experian България получи престижното признание „Топ работодател“ от международния Top Employers Institute. След независим одит, Experian България е единствената ИТ компания в страната, отличена в тазгодишната класация. Top Employers Institute е създаден преди повече от 30 години, като сертифицира компании в 120 държави.

Годишното проучване на Top Employers Institute изследва стратегиите на компаниите по отношение на хората и отличава най-добрите с високото отличие. Проучването се фокусира върху 6 области: създаване на стратегия за хората, създаване на насърчаваща работна среда,  привличане на колеги, развитието и ангажирането им, обединяване и изграждане на култура на доверие, включване и социална ангажираност.

Сертификат за Top Employer получават само работодатели, които отговарят на високите критерии да имат налични иновативни практики и решения, да ги прилагат консистентно в организацията и непрекъснато да ги подобряват и надграждат.

„Нашите колеги са нашето вдъхновение“ – коментира Корнелия Венева, директор Човешки ресурси на Experian за България. „Имаме удоволствието да работим с активни, положителни и целеустремени колеги, които са водени от идеята да намерят смисъл и да оставят следа в продукта, който разработват, в услугата, която предоставят и в обществото, към което принадлежат. Именно благодарение на Experian хората, както и на – талантливия екип „Човешки ресурси“, успяваме да реализираме идеите и да вървим заедно в посока да даваме пример за изключителни работодателски подходи“.

Някои от идеите, които Experian България реализира за служителите си през последните години са проектът FlexWork за гъвкаво работно време и пространство, както и вътрешна академия за развитие на бизнес и технически умения като част от културата на учеща организация.

Компанията беше отличена като Топ работодател също и в други страни, където Experian присъства като Испания, Великобритания, Австралия и Сингапур.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,