16 април, 2024

Otter пуска транскрипция на живо за Google Meet. Компанията използва AI, за да предложи евтина транскрибираща услуга, позволяваща на потребителите достъп до бележки и субтитри в реално време. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да инсталира разширение за Chrome, което ще отвори панел за бележки на в реално време, на който ще бъде записано всичко казано.

Компанията вече предлага подобна услуга за Zoom, но вече ще има алтернатива и за Google. Гордостта на Otter е, че нейните интерактивни, редактируеми преписи са чудесен инструмент, който може да е от голяма полза когато срещата приключи.

В съобщението Otter казва, че инструменти като този улесняват записването на срещи, за да се избегне объркване по-късно, но също така помагат на хората с изискванията за достъпност. Освен това може да се похвали, че тъй като потребителите могат да добавят ключови думи към системата, никоя професия няма да затрудни изкуствения интелект.

Otter не е непременно най-точната или надеждна платформа  – тя е по-скоро бързо и лесно решение, но качеството й със сигурност ще се подобри. В крайна сметка пандемията е принудила толкова много хора да работят от вкъщи, че тази функция за нула време ще премине от приятна към съществена необходимост.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,