22 юли, 2024

Темата за Bitcoin отново завладя света след като криптовалутата достигна нови максимуми на стойността си през последните седмици. Това е и причината рубриката “На живо” на DevStyleR да обърне специално внимание именно на Bitcoin и това, което се случи на криптовалутния пазар. Ще поговорим заедно с Цветослав Цачев, който е главен инвестиционен консултант в “Елана Трейдинг” и има дългогодишен опит в областта на финансите и инвестициите. Бъдете с нас на 21.01.2021 г. от 15:00 ч. “На живо” във Facebook страницата на DevStyleR!

Всички помним заветната за популярността на криптовалутите 2017 г., когато всички започнаха да говорят за Bitcoin, който тогава бе с най-високи стойности – 20 000 долара. Е, преди няколко дни се случи същото. След постепенно изкачване още от края на декември, Bitcoin достигна 40 000 долара. Двойно на предходния връх. Спекулациите са множествено – може ли да достигне криптовалутата 50 000 долара в близките месеци, а защо не и 100 000 долара до края на годината? Определено вече има такива прогнози и всички са затаили дъх. Разбира се, множество хора смятат, че всичко това е балон, който ще се спука, тъй като историята в предходните години доказа точно това, а и преди седмица Bitcoin “рухна” от 40 000 на 34 000 долара в рамките на три дни, като към момента е 36 000. И все пак въпросното пукане на балота докара Bitcoin до стойност, с 14 000 долара по-голяма от предходния му връх.

Това води към няколко въпроса: 

  • Ще продължи ли пропукването?
  • Можем ли да твърдим, че дори и да пада от време на време, криптовалутата има сигурен път нагоре?
  • Губим ли ако не инвестираме в Bitcoin или е вече късно? Какво ново в електронните валути да търсим?
  • На какво се дължи рязкото покачване на криптовалутата от последния месец?
  • На какво се дължи резкия спад с 6000 долара в рамките на три дни и защо Bitcoin не падна повече?
  • Какво означава случилото се с Bitcoin за финансовия пазар?
  • Какво предсои за Bitcoin и въобще, превръщат ли се криптовалутите във все по-голям и достоверен финансов инструмент?

На тези и още въпроси ще отговорим с Цветослав Цачев в четвъртък, 21.01.2021 г. от 15:00 ч., а вие не пропускайте да ни гледате на живо на Facebook страницата на DevStyleR! Очакваме ви!

 

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Author