12 юли, 2024

Технология за интелигентно засичане на падания предлага на възрастните по-спокоен и безопасен начин за стареене. FallCall Solutions обяви, че ще пусне FallCall Detect, патентована технология, която съчетава силата на интелигентното засичане на падане с цялостна лична система за реагиране при спешни случаи (PERS). Технологията ще бъде представена на CES 2021 от 11 до 14 януари, а приложението ще се предлага за Apple Watch.

Технологията прави разлика между по-тежки и по-леки падания както и такива от седнало положение. Ако се установи тежко падане, базираната в САЩ служба за медицински мониторинг на FallCall се свързва автоматично и при необходимост ще изпрати спешна помощ. Ако се установи леко падане, се свързва само с предварително определена от потребителя група от хора.

В САЩ паданията са водещата причина за фатален изход при възрастните хора, като един умира от падане на всеки 19 минути. FallCall Solutions, основана от лекари, специализирани в травматологични грижи, които са лекували хиляди жертви на падане, се стреми радикално да намали този брой.

“Някои по-възрастни хора, които съм лекувал след падания, притежават медицинско устройство за известяване, но не го използват. Казват, че е твърде обемисто, заклеймяващо или неудобно и са имали фалшиви аларми”, казва съоснователят на FallCall Solutions д-р Ший Грег. „Предлагайки прости, безопасни и интелигентни технологии, съчетани с PERS възможностите на Apple Watch, ние вярваме, че ще имаме много по-голям успех с ежедневна употреба и навременно лечение на травми при падане.”

FallCall Detect предоставя на потребителя известия за падане, местоположение, сърдечен ритъм и актуализации за здравето с достъпната медицинска услуга за мониторинг на FallCall. Потребителите получават неинвазивно засичане на падания при поискване с активиране и деактивиране на аварийно реагиране с едно докосване, както и опция за използване на гласови команди на Apple Watch, iPhone или HomePod.

“Интелигентното откриване на падане е само началото на FallCall Solutions“, казва д-р Грег. “Персонализираното разпознаване на падане, обучението за падане в облака и предсказване риск от падане през нощта ще се появят на нашата платформа в близко бъдеще. С течение на времето FallCall Detect ще революционизира засичането на падания за онези, за които ни е грижа най-много.”

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,