19 април, 2024

Hyundai Motor Group потвърди в петък, че води преговори с Apple за потенциално сътрудничество за разработването на така наречения Apple Car, а южнокорейската медия Hankyung заяви в доклад, че от Hyundai са приключили с прегледа на предложението на Apple. Всичко, което е необходимо сега, е председателят на Hyundai Чунг Ой-слън да подпише сделката.

Сътрудничеството на Apple и Hyundai ще включва производството на електрически автомобили и разработването на батерията, която ще се използва, пишат Hankyung. Целта ще бъде пускането на автомобила през 2027 г. Миналият месец пък, от доклад на Reuters стана ясно, че Apple планира да започне производство на собствено електрическо превозно средство през 2024 г. Проектът Titan на компанията отново се активира, след като компанията привлече водещ ветеран от Tesla, Doug Field, да поеме операциите още през 2018 г.

Ключовият елемент ще е новият дизайн на батерията, който може радикално да намали цената на и да увеличи обхвата на превозното средство.

В момента Hyundai набавя батериите, които използва за своите електрически автомобили, от местни доставчици – LG Energy Solution и SK Innovation. Но производителят на автомобили по-рано потвърди, че разработва собствени батерии от следващо поколение.

Председателят на Hyundai Чунг, който бе назначен на поста през октомври миналата година, заяви в своето инаугурационно обръщение, че конгломератът планира да разработи „най-иновативната технология за автономно шофиране в света в света„.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Author