21 юли, 2024

Riot Games обявиха, че Open Beta версията на новата мобилна игра League of Legends: Wild Rift ще бъде достъпна в нови региони, между които Европа, Близкия изток и Северна Африка, Русия и Турция, считано от 10-ти декември. Играчите в тези региони ще имат пълен достъп до Wild Rift на мобилни устройства с Android и iOS. Тази версия на играта обещава цялостното преживяване, с което геймърите са свикнали от League of Legends, пренасяйки добре познатия геймплей, като и основния дизайн на играта на мобилни платформи.

League of Legends е една от най-популярните и разпознаваеми игри в света и един от пионерите в електронните спортове – състезания по видео игри.

Регионите, които ще могат да играят Wild Rift са последните, които Riot добавя през 2020, но от компанията обявиха, че работят, за да направят достъпна мобилната версия на League of Legends в цял свят, като в САЩ се очаква това да се случи през 2021.

За да отпразнува премиерата на Wild Rift в региона, Riot Games са подготвили голямо онлайн събитие с името „Битката на барона“. В онлайн празненството ще се включат стриймъри от цял свят. Live стриймът може да бъде гледан в YouTube от 12 ч. на 10-ти декември.

Още една добра новина е, че играчите, ще могат да използват вече съществуващите си Riot Games акаунти и да печелят награди, базирани на времето, което прекарват и паричните си инвестиции в PC версията на League of Legends. От Riot обещават и още много изненади.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,