25 април, 2024

След като през януари NextMind обявиха разработването на brain-computer interface, то вече прогресът е факт и компанията стартира разпространението на своя Development Kit. Целият комплект съдържа NextMind Sensor, NextMind Engine и NextMind SDK. Технологията хвърля поглед в бъдещето, като създава много нови възможности за гейминг, както и за цялостната връзка между компютър и човек, позволяваща контролиране на дигиталния свят чрез мисли.

Това е огромно постижение за NextMind и е в чест на всички учени, инвеститори и партньори, които ни помогнаха да създадем това значително преживяване за общността от разработчици. Вярваме, че тази технология ще промени гейминг индустрията значително. Нашият продукт може да ви накара да се почувствате като джедай и нямаме търпение да видим какво NextMind може да донесе на световната общност от разработчици, както и на бъдещите brain-computer интерфеси,” споделя Sid Kouider, основател и CEO на NextMind.

Продуктът е малък, лек и компактен, и улавя мозъчните сигнали на потребителя. Използвайки ML алгоритми, той ги предава под формата на директни дигитални команди в реално време.

Наличието на DevKit е от голямо значение, защото по този начин разработчиците ще могат да използват интересната технология за създаване на различни иновативни решения. Както споделят от компанията – единствената лимитация за тях е границите на въображението. Забележително е, че NextMind предоставя контрол над всякакъв вид IoT устройства. За пример, можем да загасяме и светваме лампи, да сменяме песни, телевизионни канали и др. Всичко това се случва hands free, което определено ни доближава до някои от персонажите в X-Men.

DevKit-а на NexMind включва някои Unity software development елементи, като същевременно е съвместим с платформи като Windows 10, macOS, Oculus, HTC Vive и HoloLens. Цената му официалния сайт е $399.

https://youtu.be/RR7tHXV14xk

https://youtu.be/uZguEtQojro

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author