20 април, 2024

Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) подари книга „Златните десетилетия на БЪЛГАРСКАТА ЕЛЕКТРОНИКА“ за следващите поколения ИТ професионалисти. Тиражът на изданието ще бъде дарен на библиотеките на образователните институции, които подготвят кадри в областта на информационните и комуникационни технологии. Книгата е знак на признателност към първопроходниците, повод за размисъл и самочувствие у тези, които вървят по техния път. Неин автор е Милена Димитрова и се преиздава с подкрепата на фирмите ДАКСИ и ТехноЛогика, членове на БАИТ.

За БАИТ 2020 г. преминава под знака на 25-та годишнина от създаването на асоциацията. Тя е основана през 1995 г. от 8 компании, днес в нея пряко членуват 100 компании, за които работят повече от 16 600 висококвалифицирани специалисти от всички сегменти на ИКТ индустрията. Те генерират 4% от националния БВП.

Честити 25 години, БАИТ!“

 

“Плановете бяха да отпразнуваме подобаващо този 25-ти рожден ден на БАИТ – с нашите членове, партньори и приятели, за да им благодарим, че сме 25 г. заедно. Но 2020 г. промени всички наши планове и ни накара да се съобразим с „новата реалност“. Непроменено остана само желанието да благодарим на нашите членове за доверието и подкрепата през всичките тези години. Да припомним постиженията и водещите инициативи на БАИТ през тези 25 г. Винаги с грижа към следващите поколения ИТ специалисти, да ги насърчим, като им предадем опита на водещите професионалисти в областта на високите технологии”, се казва в отворено писмо до медиите от Управителния съвет на браншовата организация.

25 г. БАИТ: постижения и инициативи“

 

Тагове: , , , , , , , , , , ,