20 април, 2024

Лилия Месечкова, старши директор „Софтуерно инженерство“ и част от лидерския екип на Progress в България, бе отличена с бронзова награда в категория „Жени, помагащи на други жени“ в 17-ото издание на Годишните награди Stevie за жени в бизнеса в САЩ, съобщиха от компанията.

Престижните награди Stevie отличават успешни жени бизнес лидери, предприемачи и специалисти, както и компаниите, от които те са част. Тази година победителите са избрани от над 1500 кандидати в редица категории, сред които „Бизнес лидер на годината“, „Предприемач на годината“, „Компания на годината“ и др.

„За мен е изключителна чест да получа тази награда“, каза Лилия Месечкова. „От собствения си опит знам, че успехът в бизнеса идва, когато на едно място се съберат хора с различно мислене, умения и гледни точки. Затова моят стремеж винаги е бил да създавам и подкрепям среда, която да насърчава уникалността и креативността – среда, в която всеки се чувства добре приет смело да допринася към работния процес и да се развива професионално.“

В Progress Лилия Месечкова ръководи глобален екип от над 120 софтуерни инженери, продуктови мениджъри и UX дизайнери. Тя отговаря за създаването и изпълнението на визията и стратегията на четири продукта – Progress Sitefinity, Progress MOVEit, Progress NativeChat и Progress Kinvey.

Лилия е активно ангажирана с дейността на Progress за насърчаването на приобщаването и многообразието на талант в бизнеса и привличането на повече жени в областта на технологиите. Тя е част от инициираната от служители вътрешна група Progress for Her, помагаща на жените в компанията да развиват лидерски умения и да напредват в кариерата си. През 2020 г. Лилия беше лектор по темата на Forbes Women Forum и международната конференция SHEleader@digital, организирана от Българския център на жените в технологиите и Министерство на труда и социалната политика.

Освен за „Жени в бизнеса“, на 17-ото издание на Годишните награди Stevie, Progress получи златно отличие в категория „Комуникационна и PR кампания на годината – корпоративна социална отговорност (КСО)“. По-рано през 2020 г. компанията беше удостоена в конкурса „Stevie Awards за най-добри работодатели“ с още четири златни и сребърни награди, сред които за „Най-ценен отговор на работодател в условията на COVID-19“ и „Най-добра стратегия за КСО“.

През 2020 г. Progress дари общо 250 000 щатски долара в за подкрепа на борбата с Covid-19, както и на инициативи за социална справедливост и за приобщаване и многообразие в САЩ, България, Нидерландия и Индия. Компанията учреди и две стипендии за насъчаване развитието на жените в областта на технологиите, математиката и инженерните науки в България и САЩ.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,