19 май, 2024

Не пропускайте третото поредно издание на фестивалът Sofia Game Night, което ще се проведе утре, на 24 октомври, в над 20 локации в столицата. SGN 2020 ще предложи редица забавления, като ще се проведе онлайн и офлайн, и ще включва редица забавления за почитателите на видео игрите.

През 2020 изложението за български създатели на видео игри – Games Made in BG се завръща под формата на специален онлайн стрийм. По време на събитието, посветено на многообразието от игри, създадени от български разработчици, ще ви срещнем с 8 български game dev компании, които ще представят работата си и ще стриймват директно свои заглавия.

На живо пък ще може да се срещнете с две български студиа – Incineration Productions JSC и Студио Мечка, които ще представят своите последни игри. Участието им е като част от SYSF – месечно събитие, което цели да постави на фокус инди студиата в България.

Събитието ще се проведе в Гьоте институт и ще започне в 21:00 ч. Повече информация на https://www.facebook.com/events/356146122180562.

Очаква ни и ексклузивен турнир, организиран от Belot.bg, в който всеки ще може да премери сили с най-запалените играчи по белот в България! Той се организира от Varna Games Week в Belot BG и за участие може да се регистрирате тук. За втора поредна година в Sofia Game Night участва и VRooms. В рамките на тяхното представяне, участниците ще се пренесат в един нов и вълнуващ виртуален свят. Само на Sofia Game Night ще може да изпробвате една от техните 13 ескейп стаи в рамките на 10-15 минути и да се насладите на уникална графика и супер реалистичен геймплей. Записване: https://vrooms.bg/booking-bg-sgn-2020/

С VR реалност се включват и AVATAR VR CLUB Game Room. Avatar VR е единствената по рода си зала за виртуална реалност в България, както и първата в Европа, предлагаща използването на иновативните Cybershoes. С помощта на кибер обувките, очилата и слушалките, чрез които напълно ще се потопите в любимите си игри. Повече информация може да намерите във Facebook.

На 24 октомври заедно ще открием и един много специален Minecraft сървър—Minecraft София—онлайн пространство, в което екип от ентусиасти изграждат, повече от няколко месеца, точно копие на българската столица. То се простира от Народното събрание до Софийския университет, от Националния стадион „Васил Левски“ до Националната галерия и Храм-паметника „Свети Александър Невски“. Очаква ни интересен тур със създателите на сървъра и българския стриймър Shinonna.

Допълнителната изненада идва от Inside Joke Stand-up Comedy, които ще се включат с първия в България Minecraft стендъп! Елате в сървъра на Minecraft София или гледай стрийма ни във Facebook за едно незабравимо изживяване с участието на Дими Деянски, Тео Чепилов и Георги Кючуков! Повече информация може да намерите https://www.facebook.com/events/3299333456854251/.

За почитателите на ретро игрите екипът на бар „Ретроспекция“ е подготвил вълнуваща програма! Потопете се в магията на видео игрите през годините. Гостите на събитието ще се докоснат до различни системи от видео конзоли, създадени през далечната 1976 година до по- модерни времена. Конзолите ще бъдат свързани със стари телевизори като „Велико Търново”, „Опера” и тн. Компютри Правец, Apple и още много други приятни емоции и изненади ще очакват посетителите.

Събитията са безплатни, но много от тях изискват предварителна регистрация. Цялата програма на www.sofiagamenight.com.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author