20 април, 2024

BlackBerry се развива. Канадската компания обяви най-новото си партньорство с електрическите автомобили на стартъпа Canoo. BlackBerry ще предостави на Canoo вградената си QNX платформа, за да служи като операционна система за полуавтономни електрически превозни средства, които предстои да излязат догодина.

Ролята на BlackBerry в партньорството включва лицензиране на своята QNX технология, заедно с QNX OS for Safety 2.0, на Canoo да използва като основата на своите автоматизирани системи за помощ на водача (ADAS). Автомобилите на Canoo ще бъдат оборудвани на старта с автономни функции от ниво 2. „Характеристиките на ниво 2 са в съответствие с частичната автономност, което позволява на автомобила да управлява ускорението и управлението, както и да следи компонентите при определени условия„, се казва в съобщението на BlackBerry до медиите.

Водещите световни производители на автомобили, техните доставчици от ниво 1, производители на чипове и иновативни стартиращи компании като Canoo продължават да влагат доверието си в BlackBerry и способността ни да им предоставяме сертифицирания за безопасност и сигурен софтуер, върху който могат да изграждат следващото поколение на автомобили„, заяви Джон Уол, SVP и Co-Head на BlackBerry Technology Solutions.

QNX OS for Safety се поддържа на ARM и x86 архитектури. Продуктът е активиран и тестван на много популярни хардуерни платформи и може да бъде адаптиран да работи на избран от клиента хардуер.

Тагове: , , , , , , , ,