25 април, 2024

Нарушенията на данните вече струват на компаниите близо 4 милиона долара или точно 3,86 мил. долара според нов доклад на IBM Security и Ponemon Institute, публикуван в сряда. Годишният разход за отчет за нарушение на данните предоставя задълбочен поглед върху финансовите последици от малките, средните и големите нарушения. Изследователи от Института Понемон интервюираха над 3000 души, работещи за 524 организации, които са претърпяли нарушения на данните между август 2019 г. и април 2020 г. от различни индустрии и държави.

Средно нарушенията сега струват на организациите 3,86 милиона долара на атака, като САЩ имат най-високата средна цена на нарушение, а здравеопазването е най-силно засегнатата индустрия. Личната информация е била разкрита при 80% от тези инциденти, а повече от 75% от анкетираните прогнозираха, че работата в телекомплекта ще направи по-труден отговор на нарушение на данните на компанията, отколкото вече е.

Когато става въпрос за способността на бизнеса да смекчи въздействието на нарушаването на данните, ние започваме да виждаме ясно предимство, притежавано от компании, които са инвестирали в автоматизирани технологии“, каза Венди Уитмор, вицепрезидент на IBM X-Force Threat Intelligence.

Пълната информация ще намерите тук.

Тагове: , , , , , ,