20 април, 2024

Facebook съди регулаторите на Европейския съюз за антитръстовото законодателство за търсене на информация отвъд необходимата, включително лични данни за проучвания и пазара на компания, съобщи американската компания за социални медии в понеделник.

От миналата година Facebook е под контрол на правоприлагащите органи в областта на поверителността и информацията, като едното разследване беше фокусирано върху информацията, а другото на онлайн пазара, започнат през 2016 г. и използван от 800 милиона потребители на в 70 държави за покупка и продажба на артикули. Оттогава компанията предостави на Комисията 315 000 документа, еквивалентни на 1,7 милиона страници, съобщават от Reuters.

Изключително широкият характер на исканията на Комисията означава, че ще бъдем задължени да предадем преобладаващо неподходящи документи, които нямат нищо общо с разследванията на Комисията, включително силно чувствителна лична информация като медицинска информация на служителите, лични финансови документи и лична информация за членове на семейството на служители„, казва в съобщение генералният съветник на Facebook Тим Ламб.

В допълнение към двете съдебни дела срещу Комисията, Facebook също така търси временни мерки в Общия съд в Люксембург, вторият по големина в Европа, за спиране на исканията за данни, докато съдиите се произнесат.

Тагове: , , , , , , , ,