23 април, 2024

Amazon днес обяви редица нови функции за разработчици, които искат да пишат умения за Alexa. Общо екипът пусна 31 нови функции на своето събитие Alexa Live. Не е изненадващо, че някои от тях са сравнително незначителни, но няколко значително променят опита на Alexa за повече от 700 000 разработчици, които досега са изградили умения за платформата.

Тази година, като се има предвид цялата ни инерция, наистина искахме да обърнем внимание на това, което наистина разработчиците изискват да ни пренесат на следващото ниво на това, което ангажирането наистина означава“, каза Недим Фреско, вицепрезидент на компанията на Alexa Devices & Developer Technologies.

Може би не е изненада, че един от най-важните моменти на това издание е бета стартът на Alexa Conversations, който компанията за първи път демонстрира на re:Mars summit миналата година. Цялостната идея тук е, както подсказва името, за да улеснят естествения разговор на потребителите с техните Alexa устройства. Това, както Фреско отбеляза, е много тежко техническо предизвикателство.

Друга нова функция, която вероятно ще привлече много внимание от разработчиците, е Alexa for Apps. Идеята тук е да се даде възможност на мобилните разработчици. За Twitter това може да означава да кажете нещо като “Alexa, помолете Twitter да потърси #DevStyleR“, например и умението на Twitter може след това да отвори мобилното приложение. В крайна сметка за някои търсения виждането на резултатите на екран и в мобилно приложение има много по-голям смисъл от това да ги чуете да четат на глас.

Тагове: , , , , , , ,