20 април, 2024

Над 150 000 учители и ученици от 500 училища в страната избраха G Suite за образованието на Google за своя облачна платформа. Тя е безплатна, изцяло локализирана на български език и лесно съвместима с всякакви устройства и други системи. Платформата е официално разпозната от Министерство на образованието и науката (МОН) и беше официално представена до всички образователни организации в страната по време на извънредната ситуация заради COVID-19.

Училищата, които вече са започнали да я използват, са осъществили много по-лесно дигитализацията на образователния процес през последните месеци, споделят от Центъра за творческо обучение, който е официален партньор на Google Cloud.

Google G Suite обединява множество образователни приложения и функционалности като онлайн уроци, споделяне на файлове, управление на виртуална класна стая, Google Classroom, Jamboard и други. Тя осигурява и неограничено пространство за съхранение на учебни материали в облака. Скоро ще бъде достъпна и информация за училища и висши учебни заведения, които иновират чрез технологията на Google и изцяло дигитализират процесите си.

Тагове: , , , , , , , , ,