23 април, 2024

Coinbase твърдят, че са предотвратили прехвърлянето на 280 000 долара в биткойни по време на скорошната измама с криптовалути в Twitter, която компрометира десетки известни акаунти.

На 15 юли акаунти в Twitter, принадлежащи на известни известни личности, включително Барак Обама, Джо Бидън, Илон Мъск и Бил Гейтс, бяха компрометирани за популяризиране на измами с криптовалута.

Според Twitter, социалният инженеринг е бил използван за получаване на достъп до акаунти на служители, а при излагане на бекенд, вътрешните инструменти са били използвани за разпространение на съобщения, свързани с криптовалута.

Общо кибератаките манипулираха 130 акаунта – 45 от които бяха използвани за призоваване на неволни членове на обществото да им изпратят BTC. Данните, принадлежащи към осем акаунта, също бяха изтеглени и откраднати. Twitter обаче не вярва, че хакерите са имали достъп до пароли за ясен текст и затова не се изискват масово нулиране на пароли.

В опит да овладее инцидента, Twitter временно спря акаунтите да изпращат съобщения, за които изглежда, че съдържат биткойн адреси на портфейла. В същото време обменът на криптовалути също предприе действия.

Адресите, изпратени от измамниците, бяха поставени в черен списък, което попречи на тези, които бяха измамени от кампанията, да изпратят някоя от криптовалутите им в портфейли, контролирани от участниците в заплахата.

Тагове: , , , , , , , , , , ,