20 април, 2024

Samsung Electronics очаква 6G комуникацията да бъде комерсиализирана още през 2028 г. и да се превърне в мейнстрийм до 2030 г., се казва в доклад, публикуван във вторник от Samsung Research. Очаква се ITU-R, сектор на Международния съюз по далекосъобщения (ITU), отговарящ за радиокомуникацията, да започне своята работа за определяне на 6G визия през следващата година, заяви Samsung.

Времето, отделено за определяне и разработване на технически стандарти за всяко успешно поколение, от 2G до 5G, се съкрати, съобщиха от компанията. Отне 15 години за определяне на 3G и 8 години за 5G, като тази тенденция на ускорение ще продължи до 6G, добавиха от Samsung.

Южнокорейският технологичен гигант пише също, че визията му за 6G е да пренесе следващото хиперсвързано преживяване във всяко кътче от живота.

Въпреки че комерсиализацията на 5G е в началните си етапи, никога не е твърде рано да започнете подготовката за 6G, се казва в изявление на Сунгхюн Чой, ръководител на Научноизследователския център за напреднали комуникации в Samsung Research.

Тази година компанията ще започне 6G изследвания в „пълномащабни“, добави Чой. В доклада Samsung определи три категории изисквания – производителност, архитектура и надеждност – за реализиране на 6G услуги, като най-много ще се разчита на разширена реалност, висококачествена мобилна холограма и цифрови реплики.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,