16 април, 2024

Ondo Solutions е компанията, която произвежда системата за автоматизирано напояване, прецизно торовнасяне, мониторинг и климатичен контрол Ondo. Компанията получи първата си престижна награда само седем месеца, след като продуктът е на пазара.

Ondo Solutions бе отличена с първо място в Годишните награди на b2b Media в категорията „Бизнес дебют на годината“. В тазгодишното издание на конкурса десетки компании се състезаваха в 30 различни категории със своите потижения, а победителите бяха посочени от компетентно 10- членно жури, в което влизат представители на бизнеса, НПО-сектора, университетските среди, на местната и европейската власти.

Тази награда е първата за Ondo и това я прави изключително специална„, каза по време на церемонията един от основателите на компанията Илия Йорданов. „Ние сме технологична компания и вярваме в смисъла на дигиталните технологии – в това те да правят света по-добър. Но повече вярваме в силата на хората, които ги създават, защото всъщност те са светът. Затова благодаря най-напред на екипа на Ondo и на технологичния екип на IndigoVerge, който стои зад Ondo – благодаря им за креативността и вдъхновението!

Илия Йорданов подчерта специално и приноса на земеделските производители, които се доверяват на Ondo и инсталират системата в своите оранжерии и земеделски площи – „благодарим им, защото те осъзнават, че дигитализацията в днешно време е необходимост, не е лукс“, каза още Йорданов.

В началото на годината Ondo получи подкрепа от Eleven. Фондът инвестира в компанията IndigoVerge, която стои зад продукта Ondo и зад множество web и mobile приложения в сферата на IoT и индустриалната автоматизация. Целта е развитието и надграждането на иновативната система в сферата на земеделието.

Тагове: , , , , , , , , ,