20 април, 2024

Българската хостинг компания СуперХостинг.БГ се присъединява към западноевропейската Team.blue, като дружеството СуперХостинг ще продължи да се развива като самостоятелна компания, запазвайки своето име, мениджмънт и стратегията си за развитие. Очаква се действията на двете компании да създадат почва, така че СуперХостинг да се превърне в регионален хъб за интернет бизнес на Балканите.

Team.blue включва над 30 локални европейски бранда и е известна компания със своята политика да запазва ръководителите на придобиваните от нея дружества.

„Навлизането на стратегически за сектора инвеститор като Team.blue позиционира България като регионален център за хостинг услуги и онлайн бизнес. От важно значение е, че те избраха да се доверят на местния мениджмънт и да подкрепят досегашната ни визия за развитие на компанията. В СуперХостинг.БГ винаги сме имали сериозни планове за разширяване на дейността ни в Югоизточна Европа, а Team.blue разполага с ресурса да ни помогне да направим това. С ръководството на европейската компания се познаваме отдавна, те споделят визията ни за развитието на дружеството и разчитат именно досегашният екип да продължи да осъществява тази визия – посочва Методи Дреновски, управляващ партньор на българската хостинг компания.

За СуперХостинг.БГ разширяването в региона вече е на лице, като повече от година компанията присъства на пазара в Сърбия под бранда SuperHosting.RS. Планира се разширяване и в други страни на Балканския полуостров, като именно Team.blue ще позволи това да се случи с по-ускорени темпове.

„С подкрепата на Team.blue имаме реални шансове да продължим позиционирането на София като дигитална столица на региона, привличайки предприемачески потенциал и енергия в области като електронната търговия, креативните бизнеси, дигиталния маркетинг, мобилните и уеб приложения. Подобно на нас, европейската група също е известна с високото качество на обслужване и следването на най-добрите практики на пазарите, в които оперира. Това в голяма степен се дължи именно на политиката им да продължават да работят дългосрочно с предприемачите, които са развили всеки локален бизнес. Тази приемственост и доверие в местния мениджмънт ще спомогне за устойчивото развитие на СуперХостинг.БГ в бъдеще и ще гарантира, че нашите клиенти ще продължат да получават същото качество, с което са свикнали“ – споделя Любомир Русанов, също управляващ партньор на СуперХостинг.БГ.

Тагове: , , , , , , , ,
Author