20 април, 2024

Microsoft обяви нова глобална инициатива, която има за цел да повиши дигиталната квалификация на 25 милиона души по света до края на годината. Това решение е отговор на икономическата криза, предизвикана от пандемията, която демонстрира необходимостта от дигиталните компетенции и тяхната важност за ускоряване процеса на възстановяване.

Инициативата включва незабавни стъпки, които да помогнат на хората, желаещи да се преквалифицират и да отговарят на търсените позиции. Тя ще ангажира всички звена на технологичната компания, комбинирайки допълнително нейни съществуващо и нови ресурси, както и такива от LinkedIn и GitHub. Инициативата включва:

  • Използване на данни за идентифициране на най-търсените работни позиции и уменията, необходими за заемането им.
  • Безплатен достъп до обучителни материали и съдържание, които да помогнат на хората да развият тези умения.
  • Придобиване на сертификати на ниски цени и достъп до безплатни инструменти за търсене на работа, които ще помогнат на хората да бъдат наети, след като усвоят необходимите умения и бъдат сертифицирани.

Това е цялостна технологична инициатива, която се ще надгражда благодарение на данните и цифровите технологии. Започва с информация за работни места и умения от икономическата графика на LinkedIn, която предоставя безплатен достъп до съдържание в LinkedIn Learning, Microsoft Learn и лабораторията за обучение на GitHub и обединява хората с Microsoft Certifications и инструментите на LinkedIn за търсене на работа. Тези ресурси могат да бъдат намерени на едно място, opportunity.linkedin.com, и ще са достъпни онлайн на четири езика: английски, френски, немски и испански.

В допълнение Microsoft ще подкрепи усилията си с 20 милиона долара парични субсидии в помощ на неправителствените организации по света, които да протегнат ръка към най-уязвимите. ¼ от тази сума, или 5 милиона долара, ще бъдат отпуснати на организации с нестопанска цел, които се оглавяват от цветнокожи или помагат на такива общности в САЩ. Компанията също така се ангажира да предостави по-добри данни и анализи – включително информация от LinkedIn Economic Graph – и да ги направи достояние на правителствата по целия свят, за да могат по-успешно да оценят нуждите на местната икономика.

Повече за инициативата на Microsoft можете да прочетете в официалния блог на компанията.

Тагове: , , , , , , , ,
Author