24 април, 2024

Дигиталната група Sportal, която оперира в сегменти като спорт, бизнес, новини и лайфстайл, анонсира сделката като ключова стъпка в развитието си. Стилян Шишков, създател и CEO на Sportal Media Group сподели задоволството си, като определи, че в CloudCart са харесали не само платформата, но и целия екип – организиран, амбициозен и изпълнен с “практици, а не теоретици”.

“През последните няколко години компанията ни инвестира много интензивно в технологични решения, които не само създават предпоставки за ключови конкурентни предимства, но фасилитират обмена на знания и компетенции между отделните компании. За мен това е ключов момент, тъй като дигиталното пространство е изключително разнообразно. Възможности пред компанията ни се отварят не само в България,” сподели Стилян Шишков.

Мартин Петров, отговарящ за бизнес развитието в Sportal Media Group допълни, че компанията много отдавна се е оглеждала за инвестиции в е-комерс бизнеси, но в CloudCart са видели предпоставки за създаването на нови технологични продукти, които до сега не съществуват на рекламния пазар.

От своя страна, Ники Илиев, един от собствениците и CEO на CloudCart заяви, че компанията дълго време е  търсела правилните начини да разшири бизнеса и портфолиото си в България и Европа.

“Затова, аз и колегите ми сме изключително доволни, че ще можем да предложим нови и иновативни продукти и услуги на европейския пазар заедно именно с медийната група на Sportal,” сподели Ники Илиев.

Тагове: , , , , , , , ,
Author