26 април, 2024

Участниците в тазгодишното издание на конкурса “Сайт на годината” достигнаха 40. Това съобщиха организаторите на надпреварата от “Фондация за активно развитие на уеб”. Всеки собственик на сайт може да регистрира проекта си до 5 октомври. Третото издание на конкурса е под надслов “Смелите успяват”, защото организаторите вярват, че в необичайните условия през последните месеци фирмите, които са имали смелостта да дигитализират дейността си, са се оказали в по-добра позиция и са получили много повече възможности за развитие.

Тази година категориите в конкурса са девет – за фирмен сайт, личен сайт и блог, институционален сайт/неправителствена организация, сайт на кауза, електронен магазин, медиен сайт, продуктов сайт, сайт за услуги и за мобилни приложения. Съревнованието ще донесе редица ползи за всички участници, особено онези от тях, чиито проекти са стартирали наскоро. Освен, че ще получат видимост и шанса да спечелят награда в своята категория, те ще получат и ценна обратна връзка от жури, включващо водещи експерти от интернет бранша – нещо, което може да е от огромна полза за всеки нов проект в интернет.

Вярваме, че тазгодишното издание на “Сайт на годината” е още по-важно за интернет общността, защото през последните месеци дигитализацията се превърна в ключов фактор за оцеляването и развитието на огромен брой фирми, в условията на социална изолация. Затова повече от всякога браншът има нужда от добри примери и от дискусия за качеството на онлайн проектите“, посочи Жюстин Томс, създател на конкурса. “Убедени сме също, че всички онези нестопански организации, които ежедневно работят, за да помагат на нуждаещите се, трябва да бъдат подкрепяни, особено във времена като днешните. Ето защо решихме участието в категорията “Каузи” тази година да бъде безплатно“, добави още тя.

Всички проекти ще бъдат разгледани и оценени от национално жури от експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите ще получат престижното отличие “Сайт на годината” за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито ще даде и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.

В конкурса могат да се включат проекти на всички езици, стига да са създадени в България, от български екипи и фирми. Всеки, който желае, може да направи регистрация тук.

Тагове: , , , , , , , ,