18 април, 2024

Компанията, занимаваща се с digital intelligence ABBYY, обяви старта на NeoMLopen-source библиотека за разработване и трениране на machine learning модели. NeoML може да бъде намерен в GitHub, като поддържа както deep learning, така и традиционни machine learning алгоритми. Фреймуъркът е оптимизиран за cloud среди на десктоп и мобилни устройства.

NeoML предлага 15-20% по-бързо представяне при предварително обучени модели за обработка на изображения и е универсален инструмент за обработване и анализиране на данни в различни формати като текст, изображения, видео и др. Поддържа C++, Java и Objective-C. Скоро се очаква да бъде прибавен и Python. Библиотеката е изцяло cross-platform и кодовата база може да оперира на Windows, Linux, macOS, iOS и Android, като се оптимизира за различни CPU и GPU.

За какво може да се използва NeoML? Чрез AI и ML може да се достигне до разпознаване на предмети, класификация, сегментация, верификация и изчисляване на прогнози. За пример, банки могат да разработват различни модели, с които да изчисляват кредитен риск. Телекомпании – да изчисляват маркетингови кампании, дистанционно идентифициране на клиенти с лицево разпознаване, както и сверяване на бази данни.

Пускането на NeoML отразява нашата ангажираност към подпомагането на различни AI иновации, важни за индустрията,” казва Иван Ямшчиков, AI евангелист в ABBYY. “Споделяйки нашия фреймуърк, ние подпомагаме разработчиците с това да използват всичките му предимствени качества,” допълва той.

NeoML подкрепя и е част от Open Neural Network Exchange, световна open екосистема за ML модели, които подобряват способностите на различни инструменти и улесняват разработчиците в работата им. ONNX се поддържа също от Microsoft, Facebook и други големи партньори и компании.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author