16 април, 2024

Биткойн усеща сериозна тежест, както традиционните пазари. От седмица биткойн сменя стойността си и достигна до близо 9080 долара, което представлява спад от 2,7% за ден. Цените достигнаха дъно от 8910 долара през ранните часове на европейската търговия, според индекса за биткойн на CoinDesk. През април се започна и тренд на стартъпи, които се фокусират в подобрения на екосистемата на биткойн и други криптовалути.

Спадът в цените на биткойните обаче може да бъде краткотраен, сочат данните за опции на пазара. Но мненията са положенителни, че биткойнът изглежда се покачва, но бавно и незабележимо. По време на световния финансов спад през март, според анализатори в една от най-големите инвестиционни банки в света, критовалутите, особено биткойн, ще оцелеят.

Анализаторите на JPMorgan Chase & Co. описват как биткойнът се е изместил от доста некорелиран актив към този, чиято цена по-отблизо следи традиционните акции, пишат в CoinDesk.

Въпреки че корелациите бяха скромни и най-вече се въртят около нулата в продължение на голяма част от последните няколко години, през последните месеци те се преместиха рязко по-високи в някои случаи (акции) и по-ниски в други (щатски долари, злато)„, пише екипът на стратезите, водени от Джошуа Йънгър и Николаос Панигицоглу. Резултатите от техния анализ „предполагат, че биткойн преживява най-тежките спадове на ликвидността около пика на кризата през март„, пишат изследователите.

Тагове: , , , , , , , , ,