12 юли, 2024

D-Link пусна камера за скрининг на температурата на групи от хора (DCS-9500T). Устройството представлява многофункционален комплект за скрининг за висока температура, който включва термографска камера с два обектива, калибратор за абсолютно черно тяло и софтуер за управление.

В съответствие с усилията в света, насочени към проследяване на разпространението на COVID-19, комплектът DCS-9500T съчетава технология за термично изображение с технология за изкуствен интелект с цел идентифициране на повишена температура на даден човек и автоматично уведомяване, ако подобно увеличение на температурата бъде регистрирано. Проектирана специално за наблюдение на големи, натоварени зони, като например училища, фабрики, офис сгради, летища и хотели, технологията предоставя бързо сканиране на повърхността на кожата на хора с цел откриване на повишена температура за 30 човека едновременно с точност по-голяма от 0,3°C.

Устройството за скрининг на висока температура включва камера с висока точност с широкоъгълен термообектив, както и термодатчик неохлаждаем микроболометър IRFPA 400×300 с висока разделителна способност, което позволява получаването на термични изображения с голяма яснота, рязкост и прецизни резултати при идентифициране на хората с висока температура. Заедно с Full HD оптичния сензор за изображения, камерата може да създава изключително точни кадри, в които в едно се наслагват термичното и оптичното изображение.

DCS-9500T се характеризира с уникална технология, базирана на изкуствен интелект, която осигурява точност ±0,3°C в реално време, както и интуитивна технология за разпознаване на лица, интегрирана в съвременния софтуер за управление.

Решението за скрининг за висока температура е ONVIF съвместимо, което го прави лесно за интегриране в съществуващите системи. В допълнение камерата поддържа захранване през етернет (PoE), поради което инсталирането й в по-големи пространства като университети, летища и болници е силно улеснено.

Тагове: , , , , , , , , ,