25 април, 2024

Dropbox просто безцеремонно пусна чисто ново приложение в Play Store, без уговорки или официални анонси. Новото приложение за пароли Dropbox, според описанието, е мениджър на пароли, който се предлага изключително в бета версия само за покани за някои клиенти на Dropbox.

Въз основа на екранни снимки и описание, приложението изглежда доста минималистично. Изглежда Dropbox умишлено избягва да го нарича “мениджър на пароли”, макар че иначе функционалността му изглежда приблизително същата като другите решения.

Подобно на други мениджъри на пароли, Dropbox Password може да генерира пароли за нови акаунти според изискванията и да ги синхронизира дистанционно, така че да имате достъп до всичките си пароли на множество устройства. Той също така използва криптиране с нулево знание, за да съхранява тези пароли от разстояние.

Предлага влизане с едно щракване, така че вероятно се интегрира с Android като услуга за автоматично попълване. И въз основа на скрийншотите, включени в списъка с приложения, Dropbox Password има много икони и за услуги на трети страни, така че списъкът ви с акаунти може да бъде сканиран визуално чрез малко по-лесно.

Може да не знаем много за това как приложението работи на практика и докато чакаме официално съобщение с повече подробности, едно нещо е ясно ясно: Dropbox се движи към пазара за управление на пароли със собствено решение.

Тагове: , , , , , , ,