24 април, 2024

С Chat Heads, Facebook Messenger намери страхотен начин да ви позволи да жонглирате с множество разговори, без да се налага да прескачате напред и назад между приложенията. След въвеждането им през 2013 г. (да, тези балончета са толкова стари), Facebook досега разчита на персонализирано решение за наслагване. Но с най-новата бета версия, Messenger преминава към Bubbles API на Android 11, макар че не много ще се промени за крайните потребители.

Открито от потребител на Twitter, най-новото бета приложение на Messenger има нова настройка за активиране на функцията Bubbles. Ако се включите, ще ви отведе до следващия екран, където можете да изберете разговорите, за които искате да видите тези “плаващи глави”. Настройките за известия за Android на приложението също показват новата подкатегория Bubbles, в която можете да видите останалите опции.

Нюансът за уведомяване на Messenger също има нова икона, за да се върне към чат балон, в случай че сте го отхвърлили неволно. Като потребител не би изглеждало много различно след новата имплементация. Отново ще получите сгъваеми мехурчета, с които можете да взаимодействате и да се движите по екрана, както обикновено.

За да работи, трябва да сте на developer preview за Android 11 с инсталирана версия на Messenger 268.0.0.3.118 (бета).

Тагове: , , , , , , , ,