20 април, 2024

През последните няколко седмици Adobe започна да пуска актуализации на идентичността си. В статия в блога им на Соня Ернандез се обясняват причините за постепенното ребрандиране на продуктите на Adobe.

Броят на продуктите, които Adobe предлага е обширен – обслужва много широк кръг аудитории, които имат широк набор от нужди. „Правим тези промени в марката, за да гарантираме, че портфолиото ни продължава да е лесно за нашите клиенти да се ориентират и разбират, както и да поддържат свеж вид и усещане„, пише авторката. „Цветът играе важна роля в начина, по който изразяваме Creative Cloud и нашата широка гама от креативни продукти. Новото лого на Creative Cloud обединява цветовете на нашите продуктови марки и новото ни корпоративно червено заедно в един красив градиент, който представлява значението на креативността. Ние също увеличаваме тежестта на логото на Creative Cloud, за да увеличим четливостта и мащабируемостта„.

За лога на продуктите използват двубуквена мнемонична система в цялото портфолио (напр. Ps представлява Adobe Photoshop.) Добавят и мнемоника с 3 букви към системата, за да помогне на клиентите да идентифицират по-добре семействата продукти, например Adobe Photoshop (Ps) и Adobe Photoshop Camera (PsC). Също така използват цвят, за да организират продукти в категории като Видео или Фотография, за да гарантират, че клиентите могат лесно да намерят необходимите им продукти. Цветовете на логото на продукта също са оптимизирани за достъпност.

Creative Cloud и всички лога на продуктите ще имат заоблени ъгли, така че системата да може да се огъва, за да побере гамата от операционни системи и устройства, с които продуктите на Adobe могат да се използват. Премахната е и границата. Adobe ще създадат тренд в приложенията с тези дизайнерски решения. 

Нашият фокус с Experience Cloud е да оптимизираме и опростим и разработихме новото лого директно от корпоративната ни марка, за да направим точно това. Обновената версия използва обратната форма на логото на Adobe и седи върху плочка с новия червен цвят на Adobe.“ Приложенията и услугите в Experience Cloud използват подобна форма с червено „A“ върху бяла плочка. Има го и този подход с червено „A” върху тъмна плочка.

Тагове: , , , , , , ,