20 април, 2024

Intel води преговори за мобилната компания Moovit, като придобивка, която ще се основава на предишната им покупка Mobileye, която се занимава с автономни автомобили.

През уикенда Calcalist съобщи, че сделката е „много близо“ до подписването на Intel за закупуване на Moovit App Global Ltd за 1 милиард долара.

Софтуерът Moovit е мобилно приложение за планиране на пътувания, достъпно на Android и iOS. Приложението може да се използва за планиране на пътувания в обществения транспорт в над 3000 града и предлага карти, разписания, упътвания на живо и сигнали за нарушения, съобщени от потребителите. Приложението се използва от над 775 милиона потребители в страни, включително и в България.

Moovit преди това събра 131,5 милиона долара чрез пет кръга на финансиране. Последният кръг от серия D се проведе през февруари 2018 г. Предишните инвеститори включват Intel, BRM Capital, Rainfall Ventures и Gemini Israel Ventures.

През март израелският стартъп направи някои промени в своя бизнес модел в светлината на драстичните намаления на използването на обществен транспорт в световен мащаб, причинени от огнището на коронавирус. В публикация в блога компанията заяви, че платформата On-Demand Transit, проследяваща транзитните промени за разгръщане, вече може да се използва за осигуряване на достъп на основните работници до спешния транспорт по време на кризата.

Тагове: , , , , , , ,