24 април, 2024

Zoom е сред най-предпочитаните платформи за комуникация в момента, но ето, че използването ѝ не е безпроблемно. След като стана ясно, че данни биват изпращани към Facebook и директната връзка от линкове се ограничи в полза на необходимост от създаване на регистрация, платформата бе застопорена от използване в цял Сингапур. Образователната система в страната масово използва Zoom за провеждане на часовете, докато преди два дни във видео връзките не са започнали да се появяват странни мъже на екрана и в коментарите.

“Това са много странни инциденти,” казва министърът на образованието на Сингапур. Reuters предават, че след инцидентите е започнало разследване, а предаването на линкове между учители и ученици не се препоръчва. От платформата заявиха, че ще се постараят да осигурят всички необходими инструменти за справяне с проблема.

Но казусите със сигурността в Zoom съвсем не опират до Сингапур. В Германия и Тайван видео връзките чрез Zoom са “non grata”, а Alphabet забраниха на своите служители комуникацията чрез desktop версията на платформата.  Опасенията са поради липсата на криптирана end-to-end връзка на онлайн срещите. В гимназията на Бъркли, Калифорния също са срещнали подобен проблем, като по време на провеждане на час се е появил гол мъж, ръсещ обиди на расова основа.

Сената на САЩ също не съветва своите членове да използват Zoom, тъй като не могат да рискуват относно това, държавната работа да се провежда в несигурна среда.

 

 

 

 

 

 

 

Тагове: , ,
Author