25 април, 2024

Apple пусна ARKit 3.5 на разработчиците, което им позволява да се възползват от LiDAR скенера на новия iPad Pro.

ARKit 3.5 се възползва от новата система LiDAR, за да поддържа ново поколение AR приложения, които използват Scene Geometry за подобрено разбиране и възможността да се скриват обекти зад реални предмети.

Геометрия: Геометрията на кадъра ви позволява да създадете топологична карта на вашето пространство с етикети, идентифициращи подове, стени, тавани, прозорци, врати и седалки. Това дефиниране на реалния свят отключва скриването на обекти и физиката за виртуални обекти, а също така ви дава повече информация за захранване на вашите AR работни процеси.

Незабавен AR: Скенерът LiDAR позволява невероятно бързо разпознаване на равнината, което позволява незабавното поставяне на AR обекти в реалния свят без сканиране. Незабавното разположение на AR автоматично се активира в iPad Pro за всички приложения, създадени с ARKit, без никакви промени в кода.

Подобрено заснемане на движение на хора: С ARKit 3.5 на iPad Pro оценката на дълбочината и оценката на височината в Motion Capture са по-точни. Тези две функции се подобряват на iPad Pro във всички приложения, създадени с ARKit, без никакви промени в кода.

Тагове: , , , , ,