24 април, 2024

Немският стартъп Wingcopter е изобретил eVTOL (electric vertical takeoff and landing) дрон, който е с летателен диапазон от 120 км, развива скорост от 240 км/ч и е способен да функционира във ветрови условия, в които вятърът достига до 72 км/ч, както и в силен дъжд. Тази летателна машина е само стартът на задаващата се колаборация между Wingcopter и UPS, чиято мрежа от доставки се разширява все повече и се налагат нови технологични решения за справяне и оптимизиране на поръчките.

По-конкретно може да се каже, че дъщерното дружество на UPS, UPS Flight Forward ще работи с Wingcopter, след като то бе създадено именно за целта на въздушните доставки, а през октомври 2019 г. получи удоброние от FAA (Federal Aviation Administration). Това значи, че UPS имат зелена светлина да разгърнат своите планове за доставки по въздух.

От своя страна, Wingcopter вече успяха да се докажат след демонстрацията, която направиха с фармацевтичната компания Merck, разнасяйки техни пратки из различни им офис локации в Дармщад, Германия. В насока на доставка на лекарства, Wingcopter е идеален за труднодостъпни места и вече си партнира с UNICEF.

Следващата стъпка в партньорството е осигуряването на сертификат, позволяващ на машините на немския стартъп да оперират в САЩ. Случи ли се това, ще могат да бъдат изработени различни видове дронове спрямо различните нужди и необходимости от доставки на дребно до по-сериозна ангажираност в здравеопазването.

В случай на необходимост за визуално доказателство за работата на Wingcopter, натиснете ТУК.

Тагове: , ,
Author